Vecka 18 (17+0)

Hej.
Nu är det onsdag.
Jag var i V-ås igår med Elli, det var mysigt. åt på McDonalds 2 gånger, och handlade lite kläder.
Det vart ett par shorts och några linnen. Vi hittade också 2 bodys. Likadana i olika färger och olika storlekar.
Idag ska jag till veterinären med Cash och hans tassar, men det är inte förrän vid 4, så den här dagen kommer att bli jätteseg.
Antar att jag ska städa, vika tvätt och diska lite, men först ska jag nog se en film.


Vecka 17+0 (18)
Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

♥ TrZ'

Mamma till Amy och Zoe ♥

RSS 2.0